Techook

Kako se daljinski odjaviti sa svog Gmail ili Google naloga

Postoje slučajevi kada neko zaboravi da se odjavi sa svog Google ili Gmail naloga sa drugog uređaja. Evo kako neko to može da uradi na daljinu, čak i ako nema pristup uređaju.

Gmail, Gmail nalog, Kako se odjaviti sa Gmail naloga, Odjaviti se sa Google naloga, Odjaviti uređaj sa Gmail nalogaKako se daljinski odjaviti sa svog Google ili Gmail naloga

Ponekad zaboravite da se odjavite sa svog Google ili Gmail naloga sa drugog uređaja i plašite se da bi neko mogao da pristupi važnim dokumentima i drugim podacima. Pa, ne morate da brinete jer Google daje opciju da se daljinski odjavite sa svog naloga, što možete da uradite pomoću pametnog telefona ili računara.



Važno je napomenuti da zatvaranje prozora pregledača neće vas odjaviti sa Google naloga, a svako će moći da mu pristupi čak i nakon ponovnog pokretanja računara ili pametnog telefona.

Kako se daljinski odjaviti sa svog Google ili Gmail naloga

Корак 1: Otvorite aplikaciju Gmail na svom pametnom telefonu i dodirnite ikonu svog profila koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Dodirnite Upravljajte svojim Google nalogom. Alternativno, možete da posetite odeljak podešavanja pametnog telefona > pomerite se nadole > dodirnite „Google“. Ovde ćete pronaći istu opciju.



Корак 2: Kada dodirnete Upravljajte svojim Google nalogom, bićete preusmereni na stranicu Google naloga. Ovde ćete primetiti opcije kao što su Početna, Lični podaci, Bezbednost i još mnogo toga.



Korak 3: Samo idite na Bezbednost prevlačenjem udesno po ekranu.

Korak 4: S pomerite se nadole dok ne pronađete odeljak Vaši uređaji, a zatim dodirnite Upravljanje uređajima. Sada ćete videti listu uređaja koji su trenutno prijavljeni na vaš Google ili Gmail nalog.

5. korak: Ako otkrijete da nepoznati uređaj ima pristup vašem nalogu, možete daljinski da opozovete pristup dodirom na ikonu sa tri tačke > Odjavi se. Ponovo ćete biti upitani da li želite da se odjavite ili ne, pa ako slučajno dodirnete dugme za odjavu, ništa se neće dogoditi.

Jednom kada dvaput dodirnete dugme Odjava, Google bi mogao da prikaže poruku „Ali neke aplikacije možda i dalje imaju pristup. Dali ste aplikacijama trećih strana pristup svom Google nalogu. Ako je aplikacija treće strane instalirana na ovom uređaju, ova aplikacija se i dalje može koristiti za pristup vašem nalogu. Možete da opozovete pristup aplikacijama koje su možda instalirane na uređaju.

To u osnovi znači da će aplikacije koje ste koristili za prijavu pomoću Google naloga i dalje biti upotrebljive na tom telefonu čak i ako ste se odjavili sa svog Google naloga. Dakle, ako prelazite sa starog telefona, uverite se da se odjavljujete iz svih aplikacija.

Google kaže da kada trećoj strani date pristup svom Google nalogu, oni će možda moći da čitaju, uređuju, brišu ili dele osetljive, privatne informacije. Pre nego što trećem licu date pristup svom Google nalogu, trebalo bi da pročitate politiku privatnosti i bezbednosne informacije za aplikaciju ili uslugu treće strane da biste saznali kako koriste vaše podatke i kako ih čuvaju.

ти može da ode na ovaj sajt ako želite da znate nazive sajtova i aplikacija koje imaju pristup vašem Google nalogu i njegovim podacima. Stranica vam čak omogućava da opozovete pristup.

Važno je napomenuti da će vam Gmail uvek poslati obaveštenje kad god unesete promene u odeljku za bezbednost. Kada unesete izmene u Upravljanje uređajima, Google vas odmah pita da proverite nedavne bezbednosne aktivnosti. Dakle, ako primetite nešto sumnjivo, možete odmah da obezbedite svoj nalog promenom lozinke za nalog.